lørdag, april 14, 2007

Exit Folkhemssverige udkommer på nettet

- Som jeg skrev genlæste jeg forleden "Exit Folkhemssverige - En samhällsmodells sönderfall" fra 2005 forleden og den må være et eller flere årtiers vigtigste svenske bog. At en så vigtig bog kun får én anmeldelse i Sverige (Ulf Nilson i Sundsvall Tidning), hvor endda 50 % idag er "bortkommet", er for skammeligt.
(I Danmark fik den også kun én -Lillelund i Jyllands Posten-, men den er i det mindste intakt idag.)
Ikke så meget overfor forfatterne som overfor Sverige, det svenske folk , ytringsfriheden og meningspluralismen. For at kunne debattere kvalificeret, må man have adgang til pålidelige fakta. Uden dem er enhver debat et skib uden ror.

- Da jeg kort efter af Ingrid Björkman og Åke Wedin fik lov at publicere hele bogen, kunne min glæde og stolthed dårligt beskrives. Jeg er alle fire forfattere yderst taknemmelig, og det tjener dem til ære at det vigtigste for dem, er at blive læst, ikke solgt.

- For denne bog er vigtig for alle skandinaver. Der er ganske vist andre gode, nedtystede bøger om den store svenske omvæltning, men skal man kun læse én, bør det være denne.

-Det slog mig ved genlæsningen at denne bog kan spare mange danske og norske overraskelser over de næste ti - tyve år. Når dette eller hint sker i sverige, vil man efter endt læsning være mere forberedt. Ikke mindst danske politikere burde læse med. Sverige er et forstørrelsesglas for danske. Mangler man fantasi til at forestille sig hvad en Jelved- Thorning, Søvndal-regering kan føre til, hvis den genoptager SR tidens politik, skal man studere Sverige. Bagefter kan man ikke påstå man ikke vidste.

-Det er min plan at offenligggøre ét eller to kapitler om ugen i tilslutning til Snaphanen, så hele bogen vil være tilgængelig på sin egen blog engang midt på sommeren. At den får sin egen side på nettet, er det mindste den bør få. Idet jeg håber den får mange skandinaviske læsere ønsker jeg

God læsning

Exit Folkhemssverige - blog , Inledning

Exit Folkhemssverige - en præsentation af bogen og forfatterne

Indholdsfortegnelsen…
Inledning
Sverige blir mångetniskt
Världsmästarna
Den svenska invandrarpolitiken tar form – 1975 års beslut
Invandrarna på arbetsmarknaden
Den sena invandringens sociala konsekvenser
Den nya integrationspolitiken
Valfrihetens gränser
Lock på demokratin
Slutsatser
Källor och litteraturSlutord

Man skal vide at bogen stadig kan købes for 190 kroner på postgiro 62 56 12 - 7, Åke Wedin

På Ramelsvägen?
de pittoreske nybyggere keder sig, tilkalder politiet og begynder et mindre lørdags-oprør. Sydsvenskan håber vi ikke kender Ramelväg i Rosengård:
Polis och brandkår utsattes för sten- och äggkastning på Ramels väg på lördagskvällen. Situationen förvärrades blev så allvarlig att brandkåren vägrade köra in i området utan poliseskort.
Klockan 23 stoppades trafiken på Ramels väg.
Ett större barn- och ungdomsgäng gav sig på poliser som tog upp anmälan om ett olaga hot på Ramels väg vid 19.30-tiden. Poliserna hade kört till området tidigare då det kom larm om att en man jagade barn med svärd. Man hittade ingen svärdman men fick en anmälan om olaga hot. Medan patrullen tog upp anmälan började stenkastningen och efter en stund kom yttre befäl till platsen. Man försökte backa undan för att lugna stämningen men det hjälpte inte.

Upplopp med bränder och stenkasning

"Ett sådant smahälle vill vi inte ha"
1) er det ikke lidt sent at komme i tanker om ? 2) Nu har de vendt det blinde øje til volden mod SD i 20 år, skal man så tro på Ask, en sidste dages hellig der øjner dårlig PR ?

Först var det meningen att sd skulle vara i kongresshallen på Louis De Geer i Norrköping, men lokalen avbokades för att säkerheten inte kunde garanteras. Då skrevs ett avtal med Grand Hotel i Saltsjöbaden, som sade nej efter ett bombhot.
–Vi har i princip gett upp vad gäller Sverige, säger sd:s pressekreterare Mattias Karlsson. Därför riktas blickarna mot Danmark.
Justitieminister Beatrice Ask finner det oroväckande att uthyrarna är så rädda för hot och annat att de inte vill acceptera vissa kunder.
–Ett sådant samhälle vill vi inte ha, säger hon till TT.
–Det handlar om en organisation som ska ha sina demokratiska rättigheter och kunna genomföra möten i ordnad form. Hot och stök kring demokratiska rättigheter är något som vi naturligtvis inte kan acceptera.
Sd-problem med lokal oroar
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net